Yeni projelerde
daf enerji yönetimi
Yeni Projeleriniz için bizden teklif alabilirsiniz. DAF Enerji Yönetimi kalitesiyle yapılan işler arasında siz de yer alın.
Yeni Projeleriniz için bizden teklif alabilirsiniz. DAF Enerji Yönetimi kalitesiyle yapılan işler arasında siz de yer alın.
Türkiye’nin en büyük projelerinde 15 yıllık tedarik ve uygulama tecrübemizle;
Merkezi Sistem;
– Isı İstasyonu,
– Isıtma – Soğutma Kalorimetreleri,
– Sıcak ve Soğuk Su Sayaçları ve
– Elektrik sayaçları ile
– Okuma ekipmanları konusunda
Enerji Verimliliği Kanunu ve yürürlükteki mevzuata uygun olarak;
– Doğru uygulama (sayaç, boyler, ısı istasyonu) seçimi ve tedariki
– Uygun fiyat ve 10 yıllar boyu sorunsuz çalışacak doğru ölçüm cihazı seçimi ve tedariki
– Projenin her aşamasında süpervizörlük ve devreye alma desteği ve yayın servis ağı ile
– Mekanik tesisat projesi aşamasından sayaçların günlük otomatik okunup raporlandığı kullanıcılar tarafından çok dil platformundan görüntülenmesi aşamasına kadar
– Yeni projelere güven ve değer katmaya devam ediyoruz.
Isı gider paylaşım sistemi kapsamında deneyimli teknikerlerimiz binalarınıza gelerek binanızın ısı gider paylaşım sistemine hazır olup olmadığını kontrol eder.
• Öncelikle binanızın tesisat yapısını, kazan tipini ve kapasitesini, sirkülasyon pompasını inceleyerek binanıza uygun olan sistemi ayrıca gerekli malzeme listesini tespit eder.
• Ekibimiz 2. İşlem olarak varsa sıcak su sisteminizi kontrol eder. Tesisatınızın su sayacı montajına uygun olup olmadığı kontrol edilir. Bu keşifle birlikte konutlara sıcak su montajı mümkünse kazan ile boylar arasında bir isi sayacı olup olmadığı kontrol edilir.
• Son olarak her çeşit daire tipindeki radyatörlerin tipleri, vana bağlantı noktaları tespit edilerek gerekli malzeme listesi ile gereken ürünlerin adetleri tespit edilir.
Süpervizörlük hizmeti, satış faaliyetini tamamlamış projelerde satılan ürünler ile ilgili kurulum ve montaj faaliyetlerine verilen teknik destektir.
• Kurulumu yapacak şantiye yetkilileri cihazların kurulumu için proje sistemleri grubumuza bildirimde bulunurlar.
• Mühendislerimiz tarafından projede yerinde eğitim ile;
– Ölçüm cihazı montajı
– Isı istasyonu montajı,
– Isı istasyonu bağlantısı
– M-Bus ağı kurulumu
– M-Bus konvertör montajı
ile ilgili kurulum ve montaj talimatlarının müşteriye teslimi ile tamamlanır.
• Süpervizörlük hizmeti proje devreye alım aşamasına geldiğinde sonlandırılır.
Devreye alma hizmeti, satış, montaj ve kurulum aşamaları tamamlanmış olan ürünlerin otomasyon kaydı, test aşamaları ve kurulumun sonlandırılarak sistemin aktif hale getirilmesi faaliyetlerinden oluşmaktadır.
Gerek proje takımımız tarafından yapılan şantiye ziyaretleri ile gerekse müşterilerin talepleri ile kurulumun tamamlandığı bilgisi alındıktan sonra kurulumunun tamamladığı ürünler için proje yetkilileri devreye alma kontrol formu doldurulur. Yapılan planlama sonucunda DAF Enerji Yönetimi teknisyenlerince öncelikle sahada sistem kontrolü yapılır. Sistem devreye alıma hazır ise işlemler başlatılır. Randevu verilir.
Teknisyenlerimiz projede bulunan tüm sayaçların 8 haneli haberleşme seri numaralarını daire numaraları ile eşleşecek şekilde kayıt altına alındığını kontrol eder. Projenin M-Bus veya kablosuz sisteminde dijital bir test okuması yapılır. Testler sonucunda herhangi bir soruna rastlanmaz ise yapılan iş devreye alım formu ile kayıt altına alınır ve sistem müşteriye teslim edilir.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yetkili Ölçüm Şirketi olarak siteye gelen merkezi tüm kurum faturaları yürürlükteki güncel mevzuata göre pay edilmektedir. Site Yönetimlerinin faturalarını tarafımıza iletmesi yeterli.
Geriye kalan tüm işlemler, konusunda uzman mühendis, teknisyen ve operatörlerimiz tarafından, hızlıca, ihtiyaca uygun olarak, okuma, veri analizi ve gereken hesaplamalar ile raporlamaların yapılmasıyla kullanıcıların çıktı ve online erişimine, site yönetimlerinin muhasebe uygulamasına hazır halde iletilir.
Kullanıcılar site yönetim uygulamasından hesaplanan giderleri görebilir, dilerlerse detaylarını online olarak görüntüleyebilirler
DAF Enerji Yönetimi Yönetimi Yönetim Sistemleri, satışını ve kurulumunu yaptığı tüm ürünlerin teknik desteğini minimum 10 yıl vermeyi taahüt etmiştir. Ayrıca bu ürünlerin yıllık periyodik bakımları için de müşterilerine destek vermektedir.
Müşterilerimizden gelen şikâyetler ve arıza talepleri Konut Sistemleri Grubumuz tarafından değerlendirilmekte, müşterilerimiz ürünlerin kullanımı konusunda bilgilendirilmekte ve gerekli durumlarda tamir ve ürün değişimi işlemleri gerçekleştirilmektedir.
Isı istasyonu, merkezi sistemle ısıtılan binalarda her daireye ayrı ayrı monte edilerek, kullanım sıcak suyunu ani ısıtma prensibi ile hazırayan ve ısıtma sisteminin kontrolünü sağlayan çok fonksiyonlu bir ünitedir.
Isı istasyonları kullanım sıcak suyunu plakalı ısı eşanjörü kullanarak hazırlar. Merkezi ısıtmadan gelen sıcak su ile soğuk şebeke suyu plakaların farklı yüzeylerinde karşılaşır ve ısı transferi gerçekleşir.
• Kullanım sıcak su ihtiyacının ısı istasyonları ile karşılandığı binalarda 3 ana kolona ihtiyaç vardır.
– Kazan geliş hattı
– Kazan dönüş hattı
– Soğuk su şebeke hattı
• Kullanım sıcak suyu ihtiyaç anında ısı istasyonunda hazırlandığı için, boyler, sıcak su pompası, pompa panosu, boyler kalorimetreleri, sıcak su sayaçları gibi ekipmanlara gerek kalmaz.
İşletme ve Bakım Avantajları
• İstasyon üzerindeki tüm borular AISI 316 kalite paslanmaz çelikten ve diğer tüm montaj ekipmanları MS58 pirinç ve AlSI 316 kalite paslanmaz malzemeden üretilip korozyona karşı yüksek dayanım sağlar.
• Paslanmaya ve kireçlenmeye karşı dayanıklı bakır lehimli AISI 316 kalite paslanmaz çelik malzemeden uluslararası normlara uygun üretilmiş plakalı ısı eşanjörleri kullanılır. Sistem tasarımında gözetilen hidrolik bağlantı ve termal denge kireç taşı oluşumuna karşı koruma sağlar.
• İstasyon içine ya da dışına monte edilen soğuk su ve ısı sayacı ile her dairenin kullandığı su ve tükettiği ısı miktarı belirlenir, gider dağılımında bu değerler göz önüne alınır.
• Kazan dönüş sıcaklıkları 50 °C ve daha düşük tutulabilmekte, bunun sonucunda yoğuşmalı kazanların kullanılması kolaylıkla uygulanabiImektedir.
Yerli Servis İmkanı
Tercih edilen ısı sayacının 5 yıl sonra zorunlu periyodik muayenesi yapılacağından tesisata bağlı olarak muayeneden geçememesi durumunda yerli servislerde kalibre edilebilir özelliğinin olması gerekir. Bazı ithal ısı sayaçlarında yerli servis seçeneği bulunmadığından muayeneden kalan ısı sayaçları yenisi ile değiştirilmek zorunda kalmaktadır.
Doğru Çap ve Kapasite
Isı sayaçları tesisat üzerinde basınç kayıpları ve minimum debi açısından radyatör sayısı veya yerden ısıtma borulama uzunluğuna göre değişiklik gösterebilmektedir. Detaylı bilgi için mühendislerimizle iletişime geçebilirsiniz.
Doğru Haberleşme Sistemi
Isı sayaçları dijital haberleşme sistemine sahip olmalıdır. Hızlı ve kesintisiz iletişim için mümkün olduğunca kablolu M-Bus haberleşme sistemine sahip ısı sayaçları tercih edilmelidir. Kablolama imkanı olmayan durumlarda ise kablosuz haberleşme sistemine sahip ısı sayaçları tercih edilebilir.